Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Na Záhorí bol krátkodobý výpadok elektrickej energie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výpadok elektriny spôsobil spadnutý strom, ktorý poškodil elektrický stĺp a potrhal vedenie.

Bratislava 27. marca (TASR) - Západoslovenská distribučná v piatok odstraňovala následky poruchy elektrického vedenia v oblasti Perneka. Výpadok elektriny spôsobil spadnutý strom, ktorý poškodil elektrický stĺp a potrhal vedenie. Informoval o tom predseda predstavenstva Západoslovenskej distribučnej Tomáš Turek.

Bez elektrickej energie bolo na Záhorí približne 50 zákazníkov, prevažne v Perneku a okolí. Na konzolu vedenia padol strom a spôsobil výpadok elektriny v danej lokalite. Dodávka elektriny bola obnovená počas popoludňajších hodín.

"Aj napriek zložitej situácii, v ktorej sa nachádzame, sa našim technikom podarilo výpadok opraviť v náročnom teréne za krátky čas. Momentálne je už porucha odstránená a dodávka elektrickej energie je opäť obnovená," uviedol Turek.

Podľa jeho slov nástrahy prírody sa elektrickej sieti nevyhýbajú ani počas pekných slnečných dní. Na situáciu, aká bola na Záhorí, a na mnohé ďalšie je spoločnosť pripravená.

Ako uviedol, Západoslovenská distribučná pristúpila k mnohým opatreniam práve preto, aby mohla takéto situácie zvládať rýchlo a efektívne. "Zamestnanci našej spoločnosti sú pripravení zabezpečiť plynulú distribúciu elektrickej energie a zároveň poskytnúť našim zákazníkom v tejto náročnej dobe istotu bezpečnej a neprerušovanej dodávky elektriny," dodal Turek.