Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Nadácia VSE v rámci digitalizačného programu prerozdelí 119.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Grantový program je určený predovšetkým mimovládnym organizáciám, školám, samosprávam, ale aj štátnym rozpočtovým a príspevkovým organizáciám.

Košice 15. októbra (TASR) - Nadácia VSE vyhlásila ďalší grantový program, zameraný je na digitalizáciu. Podporou malých inovácií chce dať vyniknúť novým myšlienkam a technológiám, ktoré prispejú k zlepšeniu života obyvateľov a komunít východného Slovenska. TASR o tom za Východoslovenskú energetiku Holding informovala Zdenka Bencúrová.

Program Podpora malých inovácií 2022: digitalizácia je určený aj na rozvoj digitálnych technológií a inovatívnych riešení v oblasti aktuálnych spoločenských výziev, napríklad v oblasti energií, zdravia či ekológie. "Nadácia VSE hľadá projekty, ktoré prinesú riešenia v oblasti digitalizácie, ktoré pomôžu šetriť čas, financie, pracovnú silu, chrániť životné prostredie a znižovať spotrebu surovín, taktiež skvalitniť prístup k informáciám, ponúknuť nové možnosti na efektívnejšie procesy, priniesť nové služby a podobne," spresnila správkyňa nadácie Andrea Danihelová.

Ide o druhý ročník tejto grantovej výzvy, v rámci toho prvého podporili 23 organizácií v celkovej hodnote takmer 106.000 eur. "V tomto roku sme sa rozhodli zvýšiť alokovanú sumu, ako aj zvýšiť sumu pridelenú jednému projektu," dodala. Celková suma alokácie grantu je tak 119.000 eur, na jeden projekt možno žiadať maximálne 7000 eur.

Grantový program je určený predovšetkým mimovládnym organizáciám, školám, samosprávam, ale aj štátnym rozpočtovým a príspevkovým organizáciám. Hlavnou podmienkou je, že projekty musia byť realizované v regióne východného Slovenska a budú slúžiť na podporu verejnoprospešného účelu. Uzávierka na doručenie žiadostí je záver novembra.