Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Najväčší nápor cestujúcich sa očakáva 31. októbra a 4. novembra

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

V prípade autobusových spojov si cestujúci nechávajú kúpu lístka viac na poslednú chvíľu, dopravcovia tak pridávajú posilové spoje operatívne podľa záujmu ľudí.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Dopravcovia očakávajú v autobusových a vlakových spojoch najväčší nápor cestujúcich na Dušičky najmä 31. októbra v smere z Bratislavy na východ a stred Slovenska. A v opačnom smere zase 4. novembra. Už v súčasnosti sú pritom podľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) vypredané niektoré Inter City (IC) vlaky na približne 25 %. O vnútroštátne autobusové spoje ešte veľký záujem nie je, ľudia si kúpu lístkov nechávajú už tradične na poslednú chvíľu.

"Na obdobie Dušičiek pridávame 25 posilových vlakov. Okrem toho posilníme podľa potreby aj pravidelné vlaky o ďalšie vagóny, ak bude veľký záujem cestujúcich," opísal hovorca ZSSK Tomáš Šarluška.

V prípade autobusových spojov si cestujúci nechávajú kúpu lístka viac na poslednú chvíľu, dopravcovia tak pridávajú posilové spoje operatívne podľa záujmu ľudí. "Cestujúcim opäť odporúčame, aby si lístky na autobusy zakúpili vopred. Tak majú istotu, že pocestujú tým spojom, ktorým si cestujú plánujú," uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavského dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová.

Zaujímavosťou však podľa nej je, že ľudia chcú voľné dni, ktoré sú s Dušičkami spojené využiť nielen na návštevu hrobov príbuzných. "Veľký záujem o cestovanie na dušičkové obdobie máme do Londýna," opísala Vozárová. A to 31. októbra v smere do Londýna a 4. novembra smerom späť. "Na tieto termíny sú už cestovné lístky na tejto trase vypredané," doplnila.