Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Hor sa na nákupy, dnes je doprava zdarma

UPS Foto: TASR/AP

Deň dopravy zdarma potrvá presne 24 hodín.

Bratislava 18. novembra (Teraz.sk) - – Slovenskí spotrebitelia majú dnes od 12:00 hodiny unikátnu možnosť nakupovať v takmer 300 slovenských internetových obchodoch bez toho, aby platili za dopravu tovaru. Deň dopravy zdarma potrvá presne 24 hodín. Iniciátorom projektu je nezávislý nákupný radca Heureka.sk.

„Cena dopravy je pre Slovákov jedným z kľúčovým faktorov pri rozhodovaní sa o nákupe cez internet, ako aj pri výbere e-shopu,“ vysvetľuje riaditeľ Heureka.sk Tomáš Braverman a dodáva, že všetky obchody zapojené do projektu sú držiteľmi certifikátu Overené zákazníkmi, takže spotrebitelia sa nemajú pri nákupe čoho obávať.

„Očakávame, že zákazníci online obchodov urobia počas Dňa dopravy zdarma nákupy v trojnásobnej výške oproti bežnému kalendárnemu dňu,“ hovorí Braverman a dodáva, že spotrebitelia môžu využiť tento deň napríklad na nákup vianočných darčekov v predstihu, aby sa ním nestresovali na poslednú chvíľu.

Kým na Slovensku sa projekt koná prvý krát, v susedných Čechách má za sebou už dva ročníky. Vlani pritom ušetril českým spotrebiteľom na doprave až 10 miliónov CZK. Počas 24 hodín urobili Česi celkovo 110.000 objednávok za 181 miliónov CZK.

„Všetky e-shopy zapojené do projektu budú v priebehu dňa označené ikonkou Doprava zdarma, aby ich spotrebitelia ľahko rozpoznali,“ upresňuje Braverman a dodáva, že kompletný zoznam obchodov nájdu zákazníci na stránke www.dendopravyzdarma.sk.

Inšpiráciou pre Deň dopravy zdarma je tzv. Free Shipping Day, ktorý vznikol v USA pred siedmymi rokmi a od začiatku sa teší vysokej popularite.