Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Nálada spotrebiteľov v USA sa už druhý mesiac nezlepšuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spotrebiteľská dôvera sa v auguste znížila druhý mesiac po sebe, uviedla šéfka oddelenia ekonomických indikátorov inštitútu Conference Board Lynn Francová.

New York 25. augusta (TASR) - Nálada spotrebiteľov v USA sa v auguste zhoršila druhý mesiac po sebe. Index spotrebiteľskej dôvery inštitútu Conference Board v auguste klesol na 84,7 bodu z 91,7 bodu v júli.

Index hodnotenia aktuálnej situácie padol na 84,2 bodu z 95,9 bodu a index očakávaní sa znížil na 85,2 bodu z 88,9 bodu. "Spotrebiteľská dôvera sa v auguste znížila druhý mesiac po sebe," uviedla šéfka oddelenia ekonomických indikátorov inštitútu Conference Board Lynn Francová.

"Index hodnotenia aktuálnej situácie klesol prudko, keď spotrebitelia uvádzali, že podmienky v oblasti podnikania aj zamestnania sa počas uplynulého mesiaca zhoršili. Optimizmus spotrebiteľov týkajúci sa krátkodobých vyhliadok a finančných perspektív sa tiež znížil a pokračuje v poklese. Spotrebiteľské výdavky sa v uplynulých mesiacoch zotavili, ale rastúce obavy spotrebiteľov týkajúce sa ekonomických vyhliadok a ich finančného blahobytu zrejme spôsobia v najbližších mesiacoch ochladenie výdavkov," dodala.