Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Nápojový koncern PepsiCo zvýšil kvartálne tržby aj zisk

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tržby sa zvýšili o 8,8 % na 22,46 miliardy dolárov. V tomto prípade PepsiCo prekonala odhady analytikov.

Purchase 11. februára (TASR) – Americká nápojová spoločnosť PepsiCo udržala vo 4. kvartáli minulého roka upravený zisk nad 2 miliardami USD a prekonala očakávania trhov. Priaznivé výsledky zaznamenala aj v prípade čistého zisku a tržieb.

Spoločnosť uviedla, že za 4. štvrťrok minulého roka, ktorý sa skončil 26. decembra, dosiahla čistý zisk 1,85 miliardy USD (1,53 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 1,33 USD. V rovnakom období roka 2019 vykázala čistý zisk na úrovni 1,77 miliardy USD.

Po úprave o jednorazové položky zisk PepsiCo dosiahol 2,04 miliardy USD, zhruba rovnakú úroveň ako pred rokom. Zisk na akciu predstavoval 1,47 USD a spoločnosť tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 1,46 USD.

V tomto roku počíta firma s pokračovaním rastu upraveného zisku. Odhaduje, že upravený zisk vzrastie o percentuálnu hodnotu v hornej úrovni jednociferného pásma.

Tržby sa zvýšili o 8,8 % na 22,46 miliardy USD. Aj v tomto prípade PepsiCo prekonala odhady analytikov. Tí počítali s tržbami na úrovni 21,8 miliardy USD.