Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Návštevníkov Agrokomplexu v Nitre privítalo zmodernizované výstavisko

Ilustračná snímka.

Výstavisko zrekonštruovalo hlavný vstup do areálu, kde pribudli turnikety.

Nitra 23. augusta (TASR) – Približne 650 vystavovateľov z 12 krajín sa predstavuje na 46. ročníku medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex, ktorá potrvá na nitrianskom výstavisku do nedele (25. 8.). Návštevníkov privítalo zmodernizované výstavisko.

„Za posledný rok sa nám podarilo uskutočniť niekoľko realizácií a znížiť tým investičný dlh, ktorý nám zostal z minulosti,“ poznamenal riaditeľ agrokomplexu Národné výstavisko Branislav Borsuk. Počas minuloročnej výstavy navštívilo výstavu vyše 113.000 návštevníkov.

Výstavisko zrekonštruovalo hlavný vstup do areálu, kde pribudli turnikety. „Tomuto kroku predchádzalo zavedenie digitálnej evidencie vstupeniek, vďaka čomu sme prvýkrát v histórii štátneho podniku spustili aj online predaj vstupeniek. Všetkých šesť vstupov sme zabezpečili zariadeniami na čítanie čiarových kódov,“ uviedol Borsuk. V areáli pribudli nové smerové tabule a väčšie mapy, ktoré by mali prispieť k lepšej orientácii návštevníkov. Všetky kryté aj nekryté plochy výstaviska sú pokryté bezplatnou wifi sieťou, v pavilónoch M1 a M3 majú návštevníci k dispozícii dve zrekonštruované reštaurácie.

Ku koloritu výstavy patrí aj piskot parnej lokomotívy z poľnej železnice. Tá prešla generálnou opravou, prvou za posledných 28 rokov, skonštatoval riaditeľ výstaviska. Na mieste, kde pred pár mesiacmi stála zrúcanina vyhorenej koliby, vznikla nová športovo-oddychová zóna. Návštevníci majú k dispozícii niekoľko športovísk, pláž na brehu jazera, ohniská na opekanie. „Vytvorili sme tu zázemie pre sprístupnenie areálu pre verejnosť aj mimo výstav,“ povedal Borsuk. Všetky investície financoval štátny podnik z vlastných zdrojov.