Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

NBS vyhlásila verejné obstarávanie na Systém pre správu dokumentov

Na archívnej snímke pohľad na budovu Národnej banky Slovenska. Foto: TASR Dano Veselský

Zákazka má dve časti, pričom o dodanie každej z nich sa môže uchádzať iný záujemca.

Bratislava 17. mája (TASR) - Národná banka Slovenska (NBS) vyhlasuje verejné obstarávanie na dodanie Systému pre správu dokumentov (DMS). Informovala o tom v stredu.

Spresnila, že ide o vytvorenie centrálneho úložiska dokumentov. Malo by zabezpečiť aj jednotné, presne stanovené pravidlá práce s dokumentami, respektíve ich ukladania. Podľa NBS ide o prelomový krok, ktorý tiež zabezpečí možnosť integrácie z iných agendových systémov. NBS zriadi rôzne úrovne prístupu k jednotlivým dokumentom, ich zabezpečenia a zverejňovania. Dôjde aj k zníženiu potreby tlače. Súčasťou projektu by malo byť aj rozšírenie existujúcich služieb elektronickej podateľne na prijímanie dokumentov cez webový formulár z externého prostredia či už zo strany verejnosti, alebo dohliadaných a spolupracujúcich subjektov.

Zákazka má dve časti, pričom o dodanie každej z nich sa môže uchádzať iný záujemca. Prvou je dodanie Informačného systému pre správu dokumentov (DMS) a druhou je rozšírenie informačného systému registratúry, uzavrela NBS.