Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

NDS trvá na správnosti vyhodnotenia ponúk v súťaži na R2 Kriváň-Mýtna

ilustračná snímka z obce Mýtna Foto: TASR - Branislav Caban

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) rozhodol o námietke proti vyhodnoteniu ponúk v súťaži na výstavbu rýchlostnej cesty R2 Kriváň – Mýtna.



Bratislava 14. septembra (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) trvá na správnosti a zákonnosti procesu vyhodnotenia ponúk v súťaži na výstavbu rýchlostnej cesty R2 Kriváň – Mýtna. Pre TASR to uviedla hovorkyňa diaľničiarov Michaela Michalová s tým, že Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) v rozhodnutí nenamietal výsledok vyhodnotenia ponúk.

ÚVO podľa nej v rozhodnutí iba definoval potrebu doplnenia zápisnice o vyhodnotení ponúk, na čom NDS intenzívne pracuje. "NDS bude konať podľa rozhodnutia ÚVO a opätovne vyhodnotí súťaž do 30 dní od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia," poznamenala hovorkyňa. Cieľom NDS podľa jej slov je, aby bola súťaž bezodkladne ukončená a mohli sa začať stavebné práce.

Národná diaľničná spoločnosť prijala v súťaži na tento úsek ponuku Združenia R2 Kriváň – Mýtna (Doprastav, Strabag, Eurovia SK, Eurovia CS). Proti vyhodnoteniu sa odvolal uchádzač, ktorý sa po vyhodnotení ponúk umiestnil na poslednom štvrtom mieste. "NDS vníma podanú námietku ako obštrukčnú, pretože posledný uchádzač ponúkol oproti víťazovi cenu vyššiu o viac ako 21 miliónov eur, zároveň jeho technické riešenie výraznejšie zasiahne do prírodného prostredia a má vyššie prevádzkové náklady. Uchádzač, ktorý podal námietku, doposiaľ nikdy nerealizoval výstavbu diaľnic alebo rýchlostných ciest na Slovensku," priblížila Michalová.

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) rozhodol o námietke proti vyhodnoteniu ponúk v súťaži na výstavbu rýchlostnej cesty R2 Kriváň – Mýtna. Podľa rozhodnutia, ktoré nadobudlo právoplatnosť 3. septembra, musí Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opätovne vyhodnotiť ponuky uchádzačov.