Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

NDS vyhlásila súťaže na dokumentácie k dvom úsekom R2 na juhu krajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Ide o úseky R2 Bátka - Figa a Zacharovce - Bátka.

Bratislava 14. marca (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spustila súťaže na dokumentácie k dvom úsekom rýchlostnej cesty R2 na juhu stredného Slovenska pri Rimavskej Sobote. Ide o úseky R2 Bátka - Figa a Zacharovce - Bátka. Obidve zákazky by mali podľa odhadov NDS vyjsť na 5,33 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámení, ktoré zverejnili vo vestníku verejného obstarávania.

Čo sa týka vyše 6-kilometrového úseku rýchlocesty R2 Bátka - Figa, dodávateľ by mal pre NDS vypracovať dokumentácie na stavebné povolenie či dokumentácie na ponuku. Zároveň by mal zabezpečiť výkon autorského dozoru a výkon koordinátora dokumentácie. Za túto zákazku predpokladajú diaľničiari cenu 2,47 milióna eur bez DPH.

Záujemcovia o tento tender môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť do 18. apríla tohto roku. Zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

V prípade 8,32-kilometrového úseku R2 Zacharovce - Bátka, dodávateľ by mal pre NDS rovnako vypracovať dokumentácie na stavebné povolenie či dokumentácie na ponuku. Zároveň by mal zaistiť aj výkon autorského dozoru a výkon koordinátora dokumentácie. Predpokladaná hodnota zákazky je 2,86 milióna eur bez DPH.

Záujemcovia o túto súťaž môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť do 25. apríla tohto roku. Zákazka bude tiež spolufinancovaná z eurofondov z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.