Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Diaľničiari vyhlásili tender na výstavbu R1 po Slovenskú Ľupču

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

NDS plánuje ešte v tomto roku v banskobystrickom regióne vyhlásiť verejné obstarávanie aj na výstavbu protihlukovej steny na R1 v Banskej Bystrici.

Bratislava 30. marca (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na výstavbu prvej etapy rýchlostnej cesty R1 od Banskej Bystrice po Slovenskú Ľupču. Predpokladaná hodnota zákazky na realizáciu tohto približne trojkilometrového úseku je 89,32 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), informovala vo štvrtok NDS. Záujemcovia sa môžu do súťaže prihlásiť do 30. mája, predpokladaná dĺžka výstavby je 960 dní.

Výstavba rýchlostnej cesty R1 v úseku Banská Bystrica – Slovenská Ľupča je pokračovaním rýchlostnej cesty R1 Trnava (D1) – Nitra – Žarnovica – Žiar nad Hronom – Zvolen – Banská Bystrica a prechádza katastrálnymi územiami mestských častí Banskej Bystrice – Senica a Šalková a obce Slovenská Ľupča.

NDS plánuje ešte v tomto roku v banskobystrickom regióne vyhlásiť verejné obstarávanie aj na výstavbu protihlukovej steny na R1 v Banskej Bystrici. Hodnota tejto zákazky je približne 40 miliónov eur.