Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Nebankové pôžičky - 4 spoločnosti s najnižším úrokom

Foto: TASR/AP

V čase nestabilnej finančnej situácie hrajú práve nebankové spoločnosti kľúčovú úlohu pri poskytovaní pôžičiek zákazníkom s nižšou bonitou.

Bratislava 23. júna (OTS) - Za posledné roky týchto finančných inštitúcii na Slovensku pribudlo ako húb po daždi a sú medzi nimi nielen miestne, ale aj tie zahraničné, ktoré svoje pôsobenie sústredia vo viacerých európskych krajinách.

S novými spoločnosťami prichádzajú aj nové nebankové pôžičky a tak zorientovať sa pre bežného človeka nemusí byť úplne jednoduché. Pripravili sme si preto pre vás recenziu 4 spoločností, ktoré ponúkajú nebankové pôžičky s najnižším úrokom na trhu.

1. Profi Credit


Spoločnosť Profi Credit je moderná európska spoločnosť disponujúca mnohými pobočkami u nás, v Česku, Bulharsku i Poľsku. Spoločnosť o sebe tvrdí, že sa drží zásad spoločenskej zodpovednosti, ako je odmietanie korupcie, transparentnosť a samozrejme udržiavanie dobrých vzťahov so všetkými svojimi zákazníkmi. Jej prioritou je však samozrejme poskytovanie nebankových pôžičiek ako pre zamestnancov, tak aj pre podnikateľov.

Zamestnanecký úver od Profi Credit
Najznámejšia nebanková pôžička od Profi Credit je vlastne Zamestnanecký úver, ktorý je určený všetkým ľuďom nachádzajúcim sa v nečakanej finančnej kríze. Ako už zo samotného názvu vyplýva, jedná sa o úver určený zamestnancom so stálym príjmom. Výšky úveru je už od 300 € až do výšky 1 500 € pri splatnosti 18 – 42 mesiacov. Nesmieme zabudnúť ani na úrok, ktorý sa pohybuje na úrovni od 17,50%. Výška úrokov však závisí od výšky úveru a zvolenej dĺžky splácania.

Profi Credit nebanková pôžička je vhodná aj pre pracujúcich v zahraničí napríklad v ČR, Rakúsku a Nemecku. Požiadať o ňu môžu aj dôchodcovia (výsluhový dôchodok, invalidný dôchodok, starobný dôchodok, vdovský a sirotský dôchodok), alebo dokonca ženy na MD.

Podmienky získania:

• pravidelný mesačný príjem
• občan Slovenskej republiky
• vek minimálne 18 rokov
• pri nízkej bonite spoludlžník
• kontaktné doklad (výpis z BÚ, vyúčtovanie elektriny, atď.)
• zriadenie inkasa

Výhody a nevýhody Profi Credit pôžičky
Poďme začať najprv pozitívnymi vecami. Ako prvé treba zdôrazniť, že je to bezúčelová nebanková pôžička takže peniaze môžete použiť na čokoľvek. Druhou výhodou je jednoduchosť vybavenia, keďže k žiadosti o úver väčšinou postačí len potvrdenie zamestnávateľa o výške príjmu. Ďalej chválime aj možnosť vybaviť si pôžičku online prostredníctvom formulára.

Bohužiaľ na druhú stranu sú informácie o výške úroku veľmi neprehľadné a webová stránka spoločnosti je na tieto údaje príliš „lakomá“. Výšku úroku sa väčšinou dozviete len od pracovníka spoločnosti, ktorý vám však bez poplatkov zostaví pôžičku s optimálnym splátkovým kalendárnom vzhľadom k vašim možnostiam.

2. HomeCredit


Ďalšou spoločnosťou, ktorá poskytuje nebankové pôžičky s výhodným úrokom, je HomeCredit Slovakia. HomeCredit je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania u nás a okrem pôžičiek poskytuje aj nákup na splátky, auto na splátky či kreditné karty.

Hotovostná pôžička od HomeCredit
Najčastejšie klienti žiadajú o Hotovostnú pôžičku s minimálnou výškou 400 € a hornou hranicou až 6 000 €. Dĺžku splácania si môžete nastaviť sami podľa svojich schopností od 36 do 84 mesiacov. Zaujímavosťou je fakt, že pôžičku môžete do mesiaca úplne zadarmo vrátiť. Hotovostná pôžička nazývaná tiež telefónna pôžička HomeCredit má úrok už od 13,50%. Samozrejme platí aj tu, že úroková sadzba sa odvíja od výšky pôžičky, doby splácania a teda i výšky mesačnej splátky.

Podmienky získania:
• občan SR a vek aspoň 18 rokov
• dva platné doklady totožnosti
• musíte mať pravidelný príjem zo zamestnania, vlastného podnikania či dôchodku
• údaje o zamestnávateľovi alebo vašej firme - názov, adresu, telefónne číslo a IČO
• na uzavretie je nutný bankový účet vedený na vaše meno

Výhody a nevýhody pôžičky od HomeCredit
Pri dojednaní pôžičky online neplatíte žiadne zbytočné poplatky a pôžička bude vybavená ihneď, peniaze preto môžete mať najneskôr do týždňa k dispozícii. Veľkou výhodou je možnosť do mesiaca celú pôžičku zadarmo splatiť. Toto sa môže hodiť najmä ak čelíte neočakávaným výdavkom a do výplaty ostáva ešte nejaký ten týždeň.

Za menšiu nevýhodu označujeme nutnosť mať účet vedený na svoje vlastné meno, no pre drvivú väčšinu ľudí by to problém byť azda nemal. Okrem toho však existujú, podľa nás zbytočné, poplatky za vedenie úveru.

3. Provident


Treťou finančnou inštitúciou, ktorú si predstavíme je Provident. Jej rýchle nebankové pôžičky môžeme nájsť na trhu už od roku 2001. Za tento dlhý čas jej právom patrí povesť spoľahlivého a férového poskytovateľa. Veď predsa pol milióna slovenských klientov snáď hovorí za všetko.

Pôžička Provident
Pri pôžičke Provident môžete požiadať o 160 – 2 300 € pri splatnosti 60 – 100 týždňov. Výška úroku od 21,50% síce nie je nízka, no určite patrí medzi tie najnižšie na trhu nebankových úverov na čokoľvek. Po schválení žiadosti obdržíte peniaze už do niekoľkých hodín na váš bankový účet alebo v hotovosti na niektorej z pobočiek. Je to ďalej nebanková pôžička bez ručiteľa a taktiež nemusíte ručiť svojim majetkom. To však neznamená, že spoločnosť nemá na klienta žiadne nároky.

Podmienky získania:
• vek 18 rokov a trvalý pobyt na území SR
• dva doklady totožnosti
• doklady o výške vášho príjmu

Výhody a nevýhody Provident pôžičky
Za výhodu pokladáme prehľadnú, jednoduchú a jasnú zmluvu a taktiež fakt, že Provident si neúčtuje žiadne skryté poplatky. Áno, toto by mala byť samozrejmosť, no dnes to ešte akosi stále nie je štandardom. Obrovskou výhodou oproti konkurencii je fakt, že nepotrebujete žiadneho ručiteľa a nemusíte ručiť ani svojim majetkom. Za nevýhodu možno označiť snáď iba týždennú formu splátok, ktorá nemusí vyhovovať úplne každému.

4. CETELEM


To najlepšie na koniec? V tomto prípade to určite platí, keďže spoločnosť Cetelem momentálne poskytuje najnižší úrok na trhu s nebankovými pôžičkami. V svojej ponuke má niekoľko typov pôžičiek, ktoré využilo už cez 1,2 milióna obyvateľov Slovenska. Poďme sa pozrieť na tú najobľúbenejšiu a podľa nás aj najvýhodnejšiu.

Pôžička na čokoľvek od Cetelem
Tento bezúčelový úver možno získať aj prostredníctvom online formulára, kedy je žiadosť posúdená online a peniaze sú vám poskytnuté krátko po podpísaní zmluvy. Požiadať môžete o sumu 2 000 až do závratných 25 000 €, takže pôžička od Cetelemu je vhodná nielen na vykrytie neočakávaných výdavkov. Dobu splácania si môžete svojvoľne nastaviť podľa možností od 6 do 96 mesiacov. Úrok je spomedzi spomínaných spoločností jasne najnižší a je na úrovni od 8,39% p.a.

Podmienky získania:
• vek 18 rokov a trvalý pobyt na území SR
• dva doklady totožnosti
• potvrdenie o výške príjmu
• výpis z bankového účtu za posledné 2 mesiace

Výhody a nevýhody pôžičky Cetelem na čokoľvek
Ako jedna z mála spoločností poskytuje Cetelem aj nebankové pôžičky pre dôchodcov či ženy na materskej dovolenke. Najnižší úrok spomedzi spomínaných spoločností musíme ešte raz zvýrazniť, pretože 8,39% sa často v „nebankovke“ nevidí. Kladne hodnotíme aj nulové poplatky a rýchlosť vybavenia online. Nevýhodou sú však naopak vyššie nároky na klienta, ktoré sú však v spojení s úrokom oprávnené.

Recenziu pôžičky Cetelem nájdete aj tu!