Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Nedostatok plynu Nemecku túto zimu už nehrozí

Ilustračné foto Foto: TASR

Čo sa týka vyhliadok na ďalšiu zimnú sezónu 2023/2024, doplnenie zásobníkov si bude podľa INES vyžadovať pokračovanie dovozu skvapalneného zemného plynu (LNG) vo vysokých objemoch.

Frankfurt nad Mohanom 9. februára (TASR) - Nemecku už túto zimu nedostatok plynu nehrozí. Uviedlo to vo štvrtok združenie prevádzkovateľov zásobníkov plynu INES s tým, že zásoby sú dostatočné, a navyše dopyt sa znížil. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Január príliš chladný nebol, a navyše spotrebitelia pokračovali v šetrení energiami," uviedol šéf združenia Sebastian Bleschke v rámci online prezentácie mesačných štatistík. V tejto súvislosti dodal, že túto zimu Nemecko už zvládne.

Čo sa týka vyhliadok na ďalšiu zimnú sezónu 2023/2024, doplnenie zásobníkov si bude podľa INES vyžadovať pokračovanie dovozu skvapalneného zemného plynu (LNG) vo vysokých objemoch, s čím Nemecko začalo po tom, ako dodávky z Ruska začali v lete minulého roka prudko klesať. Združenie, ktoré zahrnuje viacero firiem ako Astora (súčasť spoločnosti SEFE), RWE, VNG Gasspeicher či Uniper, zverejní podrobnosti týkajúce sa zabezpečenia plynu na sezónu 2023/2024 v apríli.