Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Nemecká rozvojová banka KfW dosiahla za 9 mesiacov vysoký zisk

Ilustračné foto. Foto: detuschebank.ge

Výsledky banky v roku 2020, teda v roku pandémie, zasiahlo zníženie hodnoty jej podielov a vyššie opravné položky pre vysokorizikové úvery.

Frankfurt nad Mohanom 3. novembra (TASR) - Nemecká štátna rozvojová banka KfW vykázala za prvých deväť mesiacov tohto roka strmý nárast zisku po vlaňajších slabých výsledkoch, keď ju zasiahla kríza vyvolaná pandémiou nového koronavírusu.

Konkrétne, zisk KfW za deväť mesiacov do konca septembra 2021 vzrástol na 1,93 miliardy eur z minuloročných 145 miliónov eur.

Pozitívny výkon banky v 1. polroku tak pokračoval aj v 3. štvrťroku, uviedol v stredu novovymenovaný generálny riaditeľ Stefan Wintels.

Výsledky banky v roku 2020, teda v roku pandémie, zasiahlo zníženie hodnoty jej podielov a vyššie opravné položky pre vysokorizikové úvery. Wintels označil najnovšie údaje za „výnimočné“ a dodal, že všetky divízie banky prispeli k tomuto výkonu.

Úroveň stimulov poskytnutých bankou, v ktorej má 80-percentný podiel spolková vláda a zvyšných 20 % vlastní 16 spolkových krajín, sa v sledovanom období znížila na 73,1 miliardy eur zo 109,1 miliardy eur počas pandémie. V porovnaní s rokom 2019, čo bol posledný rok pred pandémiou, sa však programy stimulov zvýšili, pričom najmä v stavebnom sektora je silný dopyt po zvyšovaní energetickej efektívnosti.