Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Nemecké ministerstvo hospodárstva neočakáva silné oživenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Priemyselná výroba ako celok v júni klesla o 1,3 %, pričom bol zasiahnutý najmä automobilový priemysel a stavebníctvo, uviedlo ministerstvo.

Berlín 14. augusta (TASR) - Nemecké ministerstvo hospodárstva v najbližšom období neočakáva zlepšenie podmienok v oslabujúcej sa ekonomike. Súkromná spotreba pôsobila stabilizujúco, vonkajšie ekonomické podmienky ale utlmili výrobu a export, uviedlo v pondelok ministerstvo v pondelok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Priemyselná výroba ako celok v júni klesla o 1,3 %, pričom bol zasiahnutý najmä automobilový priemysel a stavebníctvo, uviedlo ministerstvo. Maloobchodné tržby bez motorových vozidiel sa v júni oproti predchádzajúcemu mesiacu znížili, za celý druhý štvrťrok však v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom vzrástli o 1,3 %. Počet vyhlásených insolvencií podnikov v máji oproti predchádzajúcemu mesiacu vzrástol o 3,5 % a v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka bol vyšší o 19 %.

Aktuálne predstihové ukazovatele, ako sú prichádzajúce objednávky a podnikateľské prostredie, ale aj vývoj svetovej ekonomiky, zatiaľ nenaznačujú trvalé hospodárske oživenie v Nemecku, uzavrelo ministerstvo.