Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Opel aj napriek problémom v Rusku potvrdil svoje ciele

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Nemecká automobilka sa chce na budúci rok vrátiť k zisku.

Mníchov 27. septembra (TASR) - Opel aj napriek problémom na ruskom trhu potvrdil svoje strednodobé ciele. Nemecká automobilka sa chce na budúci rok vrátiť k zisku. Informovala o tom agentúra DPA.

"Trváme na tom, že do polovice tohto desaťročia budeme opäť ziskoví," povedal šéf automobilky Karl-Thomas Neumann v rozhovore pre Euro am Sonntag. "Straty v Rusku môžeme vykompenzovať zvýšením podielov vo zvyšku Európy," dodal Neumann. Opel chce v najbližších rokoch zvýšiť svoj trhový podiel v Európe zo 6 % na 8 % a v Nemecku zo 7 % na 8 %. Automobilka na splnenie tohto cieľa modernizuje portfólio modelov, chce napríklad vstúpiť do segmentu športovo-úžitkových vozidiel (SUV).

Opel prednedávnom oznámil, že obmedzí svoju produkciu v Rusku. Ruská kríza bude mať výrazný negatívny vplyv na výsledky mnohých výrobcov áut. Toto bude zrejme aj jedna z tém, o ktorej sa bude hovoriť na nadchádzajúcom parížskom autosalóne (4.-19.10.). Odbyt na ruskom trhu však začal slabnúť už pred začiatkom ukrajinskej krízy. Dôvodom bola pomalá ekonomika a slabý rubeľ.