Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Nemecký koncern Siemens plánuje prepustiť vyše 7000 zamestnancov

Siemens Foto: TASR/AP

Nemecký priemyselný koncern Siemens plánuje zrušiť vo svete viac než 7000 pracovných miest. Cieľom je znížiť náklady firmy. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Berlín 5. februára (TASR) - Nemecký priemyselný koncern Siemens plánuje zrušiť vo svete viac než 7000 pracovných miest. Cieľom je znížiť náklady firmy. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Podľa dvoch zdrojov, ktoré si neželali byť menované, by mala spoločnosť prepustiť celkovo 7400 ľudí, z toho 3300 v Nemecku. Predpokladaná redukcia pracovných miest, ktorú by firma mala oznámiť ešte tento týždeň, predstavuje zhruba 2 % z celkovej pracovnej sily Siemensu. Zástupca spoločnosti sa k informácii zatiaľ nevyjadril.

Výkonný riaditeľ Siemensu Joe Kaeser ešte v máji minulého roka uviedol, že plánuje znížiť náklady spoločnosti o 1 miliardu eur a zrealizovať to chce najmä znížením počtu divízií. Ako dodal, súčasťou tohto programu bude aj prepúšťanie, pričom v tom čase uviedol, že reorganizácia by sa mala dotknúť celkovo okolo 11.600 pozícií.