Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Nemecký maloobchod pre napätie v Červenom mori neočakáva ťažkosti

Na snímke v stredu 10. januára 2024, z mosta HMS Diamond, sú odpálené rakety Sea Viper v Červenom mori. Foto: TASR/AP

Jemenskí povstalci už niekoľko týždňov útočia proti obchodným lodiam v Červenom mori, čo viedlo viaceré popredné lodné spoločnosti k hľadaniu alternatívnych prepravných trás.

Berlín 12. januára (TASR) - Nemeckí maloobchodníci predpokladajú, že napätú situáciu v oblasti Červeného mora, kde jemenskí povstalci útočia na obchodné lode, zvládnu bez väčších ťažkostí. Spoločnosti rozšírili svoje dodávateľské reťazce a z dlhodobého hľadiska možno predpokladať, že dodávateľské trasy budú stabilnejšie, uviedlo v piatok združenie nemeckého maloobchodu HDE. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Jemenskí povstalci už niekoľko týždňov útočia proti obchodným lodiam v Červenom mori, čo viedlo viaceré popredné lodné spoločnosti k hľadaniu alternatívnych prepravných trás. Povstalci podporovaní Iránom podnikajú útoky zo solidarity s palestínskym militantným hnutím Hamas. Skupina krajín na čele so Spojenými štátmi a Veľkou Britániu tento týždeň na situáciu reagovala ostreľovaním cieľov v Jemene.