Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Nemecký priemysel žiada trvalú ochranu pred vysokými cenami energií

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Dodatočná podpora je podľa združenia potrebná v prípade firiem, ktoré čelia alebo budú čeliť finančným ťažkostiam v dôsledku vysokých cien energií.

Berlín 18. mája (TASR) – Spolkový zväz nemeckého priemyslu BDI vyzval vládu, aby zabezpečila trvalú ochranu pred vysokými cenami energií a poskytla väčšiu pomoc najviac zasiahnutým podnikom. Organizácia podľa štvrtkového vyjadrenia očakáva, že vláda urýchlene predloží plán, ktorý dlhodobo zabezpečí stabilné dodávky energií za medzinárodne konkurencieschopné ceny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Okrem urýchleného rozšírenia obnoviteľných zdrojov energií a príslušnej infraštruktúry sú potrebné aj dlhodobé riešenia, aby sa elektrina stala pre podniky a spotrebiteľov atraktívnejšou pre účely transformácie, uviedol BDI. Dodatočná podpora je podľa združenia potrebná v prípade firiem, ktoré čelia alebo budú čeliť finančným ťažkostiam v dôsledku vysokých cien energií.

Existujúca podpora technológií budúcnosti by sa mala rozšíriť a zjednodušiť tak, aby ich financovanie neviedlo ku krížovým dotáciám medzi priemyselnými odvetviami, uzavrelo združenie.