Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Nemecký trh s biopotravinami počas pandémie výrazne rástol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Približne 1400 vystavovateľov z viac ako 80 krajín sveta sa predstaví na veľtrhu Biofach a "sesterskom" podujatí Vivaness, ktoré je zamerané na organickú kozmetiku.

Norimberg 17. februára (TASR) - Nemecký trh s biopotravinami získal počas pandémie nového koronavírusu veľkú podporu. Informovalo o tom v stredu združenie BOeLW pre ekologické výrobky, podľa ktorého pandémia posilnila túžbu po zdravých potravinách vyrábaných ekologickým spôsobom.

Z údajov, ktoré boli zverejnené v stredu, vyplýva, že tržby z predaja biopotravín v Nemecku sa v minulom roku zvýšili o vyše 20 % na takmer 15 miliárd eur.

Nemecká ministerka poľnohospodárstva Julia Klöcknerová ocenila tento výsledok vo virtuálnom príspevku na otvorení veľtrhu Biofach, ktorý je označovaný za najväčšie podujatie v oblasti biopotravín na celom svete. Tento rok sa veľtrh koná online.

Podľa Klöcknerovej podiel pôdy využívanej na ekologické poľnohospodárstvo v Nemecku neustále rastie a v súčasnosti predstavuje zhruba 10 %. Cieľom jej ministerstva je dosiahnuť jeho nárast na 20 % do roku 2030.

Približne 1400 vystavovateľov z viac ako 80 krajín sveta sa predstaví na veľtrhu Biofach a "sesterskom" podujatí Vivaness, ktoré je zamerané na organickú kozmetiku.

Organizátori tvrdia, že horúcimi trendmi tohto roku sú náhrady mäsa, potraviny so zníženým alebo žiadnym obsahom cukru, koncepty udržateľných obalov a ekologické kozmetické výrobky vyrobené bez vody.