Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Nexis Fibers odkúpil stroje firmy Twista, plánuje dať prácu 50 ľuďom

Slovensko - taliansky podnik Twista na úpravu vlákna pre textilný priemysel v Humennom Foto: TASR/Milan Kapusta

Firma Twista pred niekoľkými mesiacmi ukončila svoju výrobu v Humennom, jej zamestnanci sú momentálne doma a poberajú iba 60 % mzdy.

Humenné 6. februára (TASR) – Spoločnosť Nexis Fibers sídliaca v humenskom priemyselnom parku Chemes odkúpila v týchto dňoch strojnú technológiu od firmy Twista, ktorá pred niekoľkými mesiacmi ukončila svoju výrobu v Humennom.

Približne 50 jej zamestnancom, ktorí sú momentálne doma a poberajú iba 60 % mzdy, plánuje Nexis Fibers ponúknuť v blízkom čase prácu na plný úväzok.

Nexis Fibers, a. s., vyrába vo svojej humenskej továrni industriálne vlákna pre automobilový priemysel. Využívajú sa na výrobu pneumatík, ako aj airbagov. Zaoberá sa zároveň produkciou lán a sietí. V areáli Chemesu zamestnáva vyše 300 ľudí, ku ktorým by malo onedlho pribudnúť aj 50 z celkového počtu 120 zamestnancov spoločnosti Twista, ktorá má talianskeho majiteľa. Jej pracovníci sú od septembra minulého roka pre pozastavenie výroby doma a poberajú iba 60 % mzdy. V továrni spomínanej firmy, ktorá sídli takisto v areáli Chemesu, sa zaoberali spriadaním textilných vlákien.

Štefan Borc z vedenia Nexis Fibers poznamenal, že o časť pracovníkov Twisty a jej stroje prejavili záujem na základe plánovaného rozširovania výroby o nové produkty.

"Veríme, že táto akvizícia posilní podnikanie skupiny Nexis Fibers Group, rozšíri naše portfólio výrobkov jednak pre našich existujúcich obchodných partnerov, ale aj pre potenciálnych nových zákazníkov. Cieľom je využitie synergie medzi doterajšou našou výrobou priemyselných vlákien a možnosťou výroby nových druhov výrobkov na zakúpenom strojnom zariadení."