Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Nezamestnanosť v Taliansku klesla na trojročné minimum

Na snímke príprava kávy počas festivalu Káva - Čaj - Čokoláda 2017, ktorý sa konal 18. - 19. novembra v bratislavskom nákupnom centre. Foto: TASR Marko Erd

Medziročná miera nezamestnanosti upravená o sezónne vplyvy dosiahla v Taliansku v apríli 7,8 % oproti marcovej úrovni 7,9 %.

Rím 1. júna (TASR) - Nezamestnanosť v Taliansku zaznamenala v apríli mierny pokles, čím sa dostala na najnižšiu hodnotu za posledné tri roky. Uviedol to vo štvrtok taliansky štatistický úrad ISTAT, ktorý zverejnil predbežný odhad. Informoval o tom server RTTNews.

Medziročná miera nezamestnanosti upravená o sezónne vplyvy dosiahla v Taliansku v apríli 7,8 % oproti marcovej úrovni 7,9 %. Údaj, ktorý je v súlade s očakávaniami ekonómov, predstavuje najnižšiu nezamestnanosť v Taliansku od apríla 2020. Vtedy dosiahla 7,5 %. ISTAT zároveň dodal, že miera zamestnanosti sa udržala na pôvodnej úrovni, čo znamená 61 %.

Nezamestnanosť klesla aj medzi mladými ľuďmi vo vekovej kategórii od 15 do 24 rokov, a to o viac než percentuálny bod. Zatiaľ čo v marci dosiahla 21,8 %, v apríli zaznamenala 20,4 %.