Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji zostala na úrovni 2,81 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Miera nezamestnanosti klesla medzimesačne v TSK iba v dvoch okresoch (Prievidza a Nové Mesto nad Váhom), v okrese Partizánske zostala na decembrovej úrovni.

Trenčín 20. februára (TASR) – Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sa v januári medzimesačne nezmenila, zostala na úrovni 2,81 %. Vyplýva to z informácií Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Miera nezamestnanosti klesla medzimesačne v TSK iba v dvoch okresoch (Prievidza a Nové Mesto nad Váhom), v okrese Partizánske zostala na decembrovej úrovni. V ostatných šiestich okresoch TSK stúpla o stotiny percenta.

Najvyššia miera nezamestnanosti bola v januári v TSK v okrese Prievidza, kde dosiahla úroveň 3,97 %. Nasledovali okresy Považská Bystrica (3,10 %), Partizánske (2,97 %), Myjava (2,88 %), Bánovce nad Bebravou (2,77 %), Púchov (2,54 %), Nové Mesto nad Váhom (2,52 %), Ilava (1,98 %) a Trenčín (1,92 %).

Na Slovenskú stúpla priemerná nezamestnanosť v januári medzimesačne o 0,07 % na úroveň 4,44 %. Najvyššia bola v okrese Rimavská Sobota (13,97 %), najnižšia v okrese Bratislava I (1,89 %).