Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Nezamestnanosť vo Švajčiarsku klesla pod 2 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pokles zaznamenala aj nezamestnanosť mladých ľudí vo vekovej kategórii od 15 do 24 rokov.

Bern 7. októbra (TASR) - Po štyroch mesiacoch na nezmenenej úrovni zaznamenala nezamestnanosť vo Švajčiarsku v septembri mierny pokles. Dostala sa tak pod 2-percentnú hranicu a na najnižšiu úroveň za takmer 21 rokov. TASR o tom informuje na základe správ portálov RTTNews a tradingeconomics, ktoré zverejnili údaje švajčiarskeho Štátneho sekretariátu pre ekonomické záležitosti (SECO).

Miera nezamestnanosti dosiahla vo Švajčiarsku v septembri podľa údajov SECO 1,9 % po tom, ako sa predtým štyri mesiace po sebe držala na úrovni 2 %. Septembrová nezamestnanosť je tak najnižšia od októbra 2001. Na porovnanie, v septembri minulého roka dosahovala miera nezamestnanosti vo Švajčiarsku 2,6 %.

Pokles zaznamenala aj nezamestnanosť mladých ľudí vo vekovej kategórii od 15 do 24 rokov. Tiež klesla o 0,1 percentuálneho bodu, a to z 2,2 % v auguste na 2,1 %. Napriek tomu, že v porovnaní s inými krajinami je 2,2-percentná hodnota nezamestnanosti mladých veľmi nízka, vo Švajčiarsku augustová úroveň predstavovala 6-mesačné maximum.