Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Neziskové organizácie môžu získať podporu na enviroprojekty

Ilustračné foto. Foto: TASR

Organizácie môžu podať žiadosť spolu s vypracovanými plánmi projektov do 20. októbra prostredníctvom elektronického formulára.

Bratislava 1. októbra (TASR) – Neziskové organizácie a iniciatívy venujúce sa ochrane biodiverzity či rozbehu zelenej ekonomiky môžu získať finančnú podporu na rozvoj svojich projektov. V rámci druhého ročníka programu Envirogranty má byť na zlepšovanie a ochranu životného prostredia rozdelených 50.000 eur.

O grant môžu organizácie požiadať napríklad s projektmi zaoberajúcimi sa záchranou biotopov v blízkosti priemyselných areálov, projektmi podporujúcimi zachovanie domácich pralesov či konceptmi reagujúcimi na znečisťovanie prostredia.

V druhej oblasti program podporí napríklad návrhy rozvoja prírodného turizmu, sociálneho podnikania s environmentálnym dosahom či ekologické biznisplány zamerané na recykláciu alebo upcykláciu pri produkcii.

Organizácie môžu podať žiadosť spolu s vypracovanými plánmi projektov do 20. októbra prostredníctvom elektronického formulára. Posudzovať ich bude hodnotiaca komisia, ktorá vyberie sedem až osem projektov, medzi ktoré Nadácia VÚB peniaze prerozdelí. Výsledky budú známe v polovici decembra.