Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Niektoré elektronické služby finančnej správy majú výpadok

Finančná správa Foto: TASR - Martin Baumann

Na portáli finančnej správy sme zaznamenali výpadok niektorých elektronických služieb. Pracujeme na jeho odstránení, uviedla FS krátko pred 8.00 h.

Bratislava 28. marca (TASR) – Niektoré elektronické služby na portáli Finančnej správy (FS) SR sú nedostupné. FS o tom informovala v utorok na sociálnej sieti. Do konca tohto týždňa treba FS podať daňové priznania k dani z príjmu za rok 2022 alebo oznámenie o odložení termínu podania.

"Na portáli finančnej správy sme zaznamenali výpadok niektorých elektronických služieb. Pracujeme na jeho odstránení," uviedla FS krátko pred 8.00 h. FS upozornila, že ak daňový subjekt z dôvodov, ktoré sú na strane správcu dane, nemohol doručiť podanie do elektronickej podateľne v posledný deň lehoty, lehota sa považuje za zachovanú, ak je podanie doručené najbližší nasledujúci pracovný deň po odstránení prekážok na strane správcu dane.

Hovorkyňa FS Martina Rybanská pre TASR spresnila, že výpadok niektorých služieb trval už od pondelka (27. 3.) od 22.30 h a bol približne už o 8.30 h odstránený.