Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Dvanásť návrhov na revíziu plánu obnovy vyhodnotili ako vhodných

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Niektoré návrhy na posun termínu implementácie NIKA vyhodnotila ako zmeny, ktoré nie je potrebné s Európskou komisiou (EK) rokovať v prípade úpravy plánu obnovy.

Bratislava 6. marca (TASR) - Na cielenú revíziu plánu obnovy bolo predložených asi 50 návrhov, pričom ide asi o jednu štvrtinu zo všetkých míľnikov a cieľov. Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) vyhodnotila 12 z nich ako vhodných na úpravu a 38 návrhov ako nerelevantných. Vyplýva to zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR z dielne vicepremiéra pre eurofondy a plán obnovy Petra Kmeca (Hlas-SD), ktorú v stredu schválila vláda.

Niektoré návrhy na posun termínu implementácie NIKA vyhodnotila ako zmeny, ktoré nie je potrebné s Európskou komisiou (EK) rokovať v prípade úpravy plánu obnovy. "Pri predkladaní žiadostí o platbu existuje určitá flexibilita a možnosť posunúť v rámci daného roka jej predloženie EK na čas po splnení problematických opatrení," uvádza sa v správe.

NIKA ako jednotný kontaktný bod pre komunikáciu bude následne viesť diskusiu s EK o úprave spôsobu implementácie opatrení. V rámci celého procesu bude potrebné, aby vykonávatelia, zodpovední za implementáciu dotknutých opatrení, poskytovali NIKA plnú súčinnosť.