Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Nike plánuje predať svoje značky Umbro a Cole Haan

Vysoký dopyt po produktoch Nike umožnil firme udržať si náskok pred konkurenciou.

New York 31. mája (TASR) - Americká spoločnosť Nike plánuje predať dve svoje značky, Umbro a Cole Haan, s cieľom znížiť náklady a sústrediť sa najmä na kľúčovú rovnomennú značku a s ňou na značky Converse, Jordan a Hurley.

"Predaj značiek Umbro a Cole Haan nám umožní zamerať naše zdroje najmä na značku Nike a na pokračovanie stabilného rastu v prospech našich akcionárov," oznámil výkonný riaditeľ najväčšieho výrobcu športovej obuvi a oblečenia na svete Mark Parker.

Vysoký dopyt po produktoch Nike umožnil firme udržať si náskok pred konkurenciou. No podobne ako v prípade iných výrobcov spotrebného tovaru aj americká firma čelí rastúcim nákladom na obaly, pohonné látky a iné suroviny.

Hovorca Nike Charlie Brooks uviedol, že zatiaľ firma nemá kupca na spomínané značky, no očakáva, že kontrakt sa podarí uzatvoriť do konca mája 2013, teda do konca nasledujúceho obchodného roka. Značka Cole Haan, ktorú Nike prevzala v roku 1988, je známa najmä výrobou koženej obuvi a doplnkov, a Umbro, ktorá sa pod Nike dostala v roku 2008, zasa futbalovými výrobkami ako dresy a kopačky.