Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Nitra pripravuje investičné akcie. Za takmer sedem miliónov eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Smerovať budú do bytovej výstavby, do školstva i na opravu a stavbu kanalizácie.

Nitra 20. marca (TASR) – Nitrianska radnica pripravuje investície za takmer sedem miliónov eur. Smerovať budú do bytovej výstavby, do školstva i na opravu a stavbu kanalizácie.

Peniaze na realizáciu investičných akcií získalo mesto z viacerých zdrojov. „Zapájame nevyčerpanú časť úveru z roku 2017 v hodnote 3,7 milióna eur a tiež vyše 600.000 eur zo Štátneho fondu rozvoja bývania, ktoré pôjdu na stavebné práce na bytovom dome na Hlbokej ulici," uviedol prednosta mestského úradu Igor Kršiak. Ako doplnil, investície bude mesto hradiť aj z nového, vyše dvojmiliónového úveru. Ďalšie zdroje na financovanie investícií získala radnica aj vďaka zvýšeniu príjmov z daní o vyše 1,4 milióna eur.

Mesto chce viac ako dva milióny eur investovať do výstavby a opráv kanalizácie v rôznych mestských častiach. Vyše 2,5 milióna eur má smerovať do materských škôl (MŠ). Z tejto sumy plánuje magistrát použiť 1,9 milióna eur na dofinancovanie výstavby MŠ Dobšinského, 430.000 eur na rekonštrukciu budovy MŠ Beethovenova a 280.000 eur na energetické zhodnotenie objektu MŠ Štiavnická. Na opravy ďalších školských budov vyčlenilo mesto 850.000 eur.

Radnica dá okrem toho 270.000 eur na opravu komunikácií na Nábreží mládeže a na Škultétyho ulici. Na výstavbu nového cintorína na sídlisku Chrenová pôjde 750.000 eur. Ďalších 200.000 eur bude smerovať na investície v mestskej časti Diely a 250.000 eur na projektovú prípravu ďalších investičných akcií.