Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Nitriansky kraj podporil projekty na ochranu rodiny sumou 40.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR Dano Veselský

Cieľom zrealizovaných sociálnych programov bolo posilnenie preventívnych aktivít pri pomoci rodinám v kríze.

Nitra 18. apríla (TASR) – Nitriansky samosprávny kraja (NSK) vlani poskytol 40.000 eur na ochranu detí a rodiny, ktoré sa ocitli v kríze. Ako uviedla riaditeľka Úradu NSK Helena Psotová, financie boli rozdelené na projekty, ktoré realizovalo päť žiadateľov.

Sú medzi nimi občianske združenia samospráva i súkromné subjekty. „Zdroje z NSK boli v rámci týchto projektov použité na sociálnoprávnu ochranu detí a sociálnu kuratelu. Využili sa tiež na aktivity zamerané na predchádzanie vzniku krízových situácií v rodine a na obmedzenie a odstraňovanie rôznych negatívnych vplyvov,“ skonštatovala Psotová.

Cieľom zrealizovaných sociálnych programov bolo podľa jej slov posilnenie preventívnych aktivít pri pomoci rodinám v kríze. „Ide o rodiny v rozvodovom konaní či inak dysfunkčné rodiny. Programy riešia aj prevenciu vzniku finančnej negramotnosti, odstraňovanie rôznych sociálnych patologických javov, akými sú alkoholizmus, hazardné hry, drogy či domáce násilie,“ vysvetlila Psotová. Ako doplnila, sumu 40.000 eur vyčlenil NSK na rôzne preventívne programy a projekty na podporu rodín aj v roku 2021.