Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

NN Životná poisťovňa a Aegon Životná poisťovňa sa zlúčili

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

NN Životná poisťovňa tak posilnila svoje postavenie na trhu poisťovníctva.

Bratislava 2. januára (TASR) – Začiatkom roka 2019 spoločnosť NN Group úspešné ukončila akvizíciu spoločností AEGON Slovensko. V súvislosti s touto transakciou sa k 1. januára 2020 úspešne obe spoločnosti zlúčili.

Dohodu o kúpe AEGON Životnej poisťovne a AEGON dôchodkovej správcovskej spoločnosti oznámila skupina NN Group 16. augusta 2018. Potrebné súhlasy všetkých zúčastnených regulátorov získala ešte v decembri 2018 a 8. januára 2019 úspešne ukončila celú akvizíciu spoločností AEGON Slovensko. V súvislosti s touto transakciou sa k 1. novembru 2019 zlúčili spoločnosti NN dôchodková správcovská spoločnosť (d.s.s.) a AEGON d.s.s. a k 1. januáru 2020 aj obe životné poisťovne.

NN Životná poisťovňa tak posilnila svoje postavenie na trhu poisťovníctva. "Zo zlúčenia budú benefitovať predovšetkým naši klienti. Spájame to najlepšie z oboch spoločností. Zdieľanie know-how a technológií nám umožní prinášať ešte kvalitnejšie, rýchlejšie a modernejšie služby," uviedol v stanovisku pre médiá generálny riaditeľ NN Slovensko Peter Brudňák. Zároveň upozornil, že zlúčenie nemá žiadny vplyv na podmienky poistenia klientov oboch spoločností. "Klienti sa môžu spoľahnúť, že dodržíme všetky dohodnuté zmluvné podmienky a budeme im oporou v prípade nepriaznivých životných situácií," doplnil Brudňák.

Klienti môžu naďalej využívať klientske online portály k správe ich životného poistenia. Poisťovňa okrem toho avizovala, že sa môžu tešiť i na mnohé vylepšenia, s ktorými prichádza na trh životného poistenia.

NN Životná poisťovňa je súčasťou medzinárodnej skupiny NN. Táto holandská značka pôsobí na trhu vyše 170 rokov v oblasti poistenia, dôchodkového zabezpečenia a investícií. NN je prítomná v 18 krajinách sveta, kde sa stará o 15 miliónov klientov.