Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Nokia zaznamenala v 2. štvrťroku pokles zisku aj tržieb

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Za tri mesiace do konca júna dosiahla Nokia zisk vo výške 289 mil. eur, čo je o 37 % menej ako pred rokom. Tržby v uplynulom štvrťroku klesli o 3 % na 5,7 miliardy eur.

Espoo 20. júla (TASR) - Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia zaznamenal v druhom kvartáli pokles zisku aj tržieb. Spoločnosť vo štvrtok zopakovala, že zákazníci brzdia investície vzhľadom na vysokú infláciu a rastúce úrokové sadzby. Nokia preto už minulý týždeň v rámci zverejnenia predbežných výsledkov znížila svoje tohtoročné ciele v oblasti vývoja tržieb a ziskových marží. TASR o informuje na základe správy agentúry DPA.

Za tri mesiace do konca júna dosiahla Nokia zisk vo výške 289 mil. eur, čo je o 37 % menej ako pred rokom. Tržby v uplynulom štvrťroku klesli o 3 % na 5,7 miliardy eur. Prevádzkový zisk sa znížil o 16 % na 474 miliónov eur.

Generálny riaditeľ skupiny Pekka Lundmark uviedol, že súčasnú fázu oslabenia považuje za krátkodobý jav. Pri pohľade na obdobie po roku 2023 má podľa neho Nokia dostatok rastových príležitostí, okrem iného v oblasti ďalšieho rozvoja sietí piatej generácie 5G.