Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Novinky na portáli slovensko.sk je možné skúšať do 13. júla

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Nový spôsob práce v schránke môže otestovať každý a klikaním poskytnúť spätnú väzbu o intuitívnosti nových funkcií.

Bratislava 2. júla (TASR) - Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) pripravuje niekoľko noviniek na portáli www.slovensko.sk, ktorými chce pomôcť používateľom k intuitívnejšej práci. Na vyskúšanie majú čas do 13. júla. Následne sa zmeny zapracujú tak, aby bolo elektronické vybavovanie lepšie a efektívnejšie. Médiá o tom informovala v pondelok sekcia komunikácie agentúry.

Nový spôsob práce v schránke môže otestovať každý a klikaním poskytnúť spätnú väzbu o intuitívnosti nových funkcií. Stačí sa iba riadiť pokynmi v hornej časti obrazovky. V teste sú prezentované farebné návrhy nových častí elektronickej schránky. Zadanie je vo forme niekoľkých krátkych úloh. "Stačí kliknúť na prvé miesto na obrazovke, ktoré používateľovi príde najvhodnejšie. Treba klikať intuitívne. Iba tak budeme môcť e-schránku prerobiť na užívateľsky prívetivejšiu," vysvetlil generálny riaditeľ NASES Lukáš Sojka.

Testovanie skončí v piatok 13. júla. Následne NASES vyhodnotí užívateľské správanie a nastaví funkcie podľa reálnych požiadaviek. Zlepšenie by mali užívatelia pocítiť už v priebehu leta, uzatvára sekcia komunikácie.