Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Novofruct SK zvýšil výrobu o 20 percent, očakáva ďalší nárast dopytu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Daniel Veselský

Vo výrobe a distribúcii prijal Novofruct SK potrebné opatrenia a dočasne určené pracoviská fungovali v 12-hodinových pracovných zmenách.

Nové Zámky 26. marca (TASR) – Novozámocká spoločnosť Novofruct SK zvýšila v marci oproti predchádzajúcemu mesiacu svoju produkciu o 20 percent. Dôvodom je výrazný dopyt po trvanlivých potravinách, ktorý výrobca konzervovaných potravín v posledných týždňoch zaznamenáva. "Najväčší záujem je o mäsové výrobky, sterilizované ovocie a zeleninu a detské výživy," uviedol riaditeľ spoločnosti Norbert Hogenbuch.

Vo výrobe a distribúcii prijal Novofruct SK potrebné opatrenia a dočasne určené pracoviská fungovali v 12-hodinových pracovných zmenách. "Táto situácia, čiastočne spôsobená výpadkom zamestnancov čerpajúcich si ošetrenie člena rodiny, si vyžiadala aj zamestnanie nových brigádnikov. Urobili sme aj ďalšie nevyhnutné zásahy do plynulosti výroby a distribúcie," potvrdil Hogenbuch.

Riaditeľ spoločnosti očakáva ešte vyšší dopyt po produktoch firmy v období veľkonočných sviatkov. "Sme dostatočne zásobení a pripravení tento zákaznícky dopyt uspokojiť," povedal. Výroba v Novofructe nie je aktuálne podľa jeho slov nijako obmedzená, keďže nikto zo zamestnancov nie je v karanténe ani nebol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19.