Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Nový generálny riaditeľ Air & Sea v spoločnosti Gebrüder Weiss

Lothar Thoma je zodpovedný za oblasť Air & Sea vo vedení spoločnosti Gebrüder Weiss Foto: Gebrüder Weiss / Frederick Sams

Lothar Thoma - nový generálny riaditeľ Air & Sea v spoločnosti Gebrüder Weiss. Dozorná rada vymenovala 52-ročného nástupcu za Heinza Senger-Weissa.

Bratislava / Lauterach 21. januára (OTS) - Lothar Thoma sa stáva od začiatku roka 2020 zodpovedným za oblasť Air & Sea (letecká a námorná preprava) v medzinárodnej dopravnej a logistickej spoločnosti Gebrüder Weiss. Promovaný ekonóm dopĺňa vedenie spoločnosti spolu s Wolframom Senger-Weissom (predseda), Petrom Kloiberom a Jürgenom Bauerom. Dozorná rada Gebrüder Weiss prijala toto rozhodnutie v decembri 2019. Ako už bolo zo strany spoločnosti v polovici roka 2019 oznámené, predchodca Lothara Thoma, Heinz Senger-Weiss (45), učinil rozhodnutie, že na prelome roka odstúpi z riadiacej funkcie vo vedení spoločnosti Gebrüder Weiss.

Na 52-ročného Thomu teraz čakajú v globálnej spoločnosti rozmanité úlohy: Gebrüder Weiss momentálne pôsobí v 30 krajinách. Najzápadnejší bod pôsobenia leží v San Franciscu, najvýchodnejší v Taipei na Taiwane. V dôležitých logistických uzloch v zámorí v oblasti leteckej a námornej prepravy je spoločnosť Gebrüder Weiss známa svojimi odbornými znalosťami, okrem toho pôsobí aj ako špecialista v oblasti prepravných a logistických riešení. Spoločnosť prevádzkuje svoje vlastné terminály po celom svete. Medzi tieto dôležité uzly patrí Los Angeles, Chicago, Atlanta, Singapur, Hongkong, Šanghaj a Tokio. Cieľom spoločnosti je ponúknuť svojim zákazníkom jednotné štandardy a IT riešenia v oblasti Supply Chain Managementu (riadenie dodávateľského reťazca). Touto službou by spoločnosť Gebrüder Weiss chcela ešte viac upevniť svoju pozíciu medzi lídrami kvality v danej oblasti.
Lothar Thoma, generálny riaditeľ Air & Sea v spoločnosti Gebrüder Weiss
Foto: Gebrüder Weiss / Frederick Sams

Lothar Thoma začal pracovať na svojich úlohách pre spoločnosť Gebrüder Weiss v oblasti leteckej a námornej prepravy už 1. septembra 2019. Odvtedy začal postupne preberať všetky aktivity v tejto oblasti. Lothar Thoma, narodený v Bádensku-Württembersku, pracuje v oblasti logistiky už viac ako 20 rokov a naposledy bol zodpovedný za celkovú obchodnú činnosť medzinárodného logistického koncernu ako predseda predstavenstva. Predtým pracoval v rôznych riadiacich funkciách v známych medzinárodných prepravných a logistických spoločnostiach.

O spoločnosti Gebrüder Weiss
S viac ako 7 100 zamestnancami, 150 pobočkami a ročným obratom vo výške 1,67 miliardy eur (2018) sa spoločnosť Gebrüder Weiss radí k vedúcim prepravným a logistickým spoločnostiam v Európe. Pod záštitou spoločnosti Gebrüder Weiss Holding AG so sídlom v meste Lauterach (Rakúsko) zastrešuje táto logistická spoločnosť okrem svojich hlavných obchodných oblastí pozemnej dopravy, leteckej a námornej nákladnej dopravy a logistiky aj rad vysokošpecializovaných odvetvových riešení a dcérskych spoločností – medzi nimi okrem iného aj logistické poradenstvo x|vise, tectraxx (špecialista pre high-tech), dicall (komunikačné riešenia, prieskum trhu), Rail Cargo (železničné prepravy) a spoločnosť Gebrüder Weiss Paketdienst, spoločníka rakúskej spoločnosti DPD. Toto zoskupenie umožňuje koncernu rýchlo a flexibilne reagovať na potreby zákazníkov. S množstvom ekologických, ekonomických a sociálnych opatrení sa rodinná spoločnosť, ktorej história v odvetví prepravy má viac ako 500 rokov, dnes považuje za priekopníka v oblasti trvalo udržateľného hospodárstva.