Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Nový koronavírus zrazil zisk finančnej časti PPF o 95 %

Foto: detuschebank.ge

Holandská firma PPF Financial Holdings zastrešuje aktivity PPF vo firmách Home Credit, Air Bank, PPF banka a v britskej ClearBank.

Praha 1. júna (TASR) - Pandémia nového koronavírusu tvrdo zasiahla finančnú časť skupiny PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera. Ako uviedla spoločnosť v oznámení o neauditovaných konsolidovaných výsledkoch, ktoré zverejnil server E15.cz, zisk PPF Financial Holdings dosiahol v 1. kvartáli 9 miliónov eur, čo medziročne znamená prepad o 95 %. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 178 miliónov eur.

Holandská firma PPF Financial Holdings zastrešuje aktivity PPF vo firmách Home Credit, Air Bank, PPF banka a v britskej ClearBank. Spoločnosť nepriaznivo ovplyvnil najmä boj s novým koronavírusom v Číne, kde vláda vo februári zaviedla prísne karanténne opatrenia. Čína je pritom kľúčovým trhom pre skupinu Home Credit poskytujúcej spotrebiteľské úvery.

Navyše, po Číne následne ekonomické aktivity v dôsledku pandémie nového koronavírusu zastavili aj vlády v ďalších krajinách, kde Home Credit pôsobí, a to vrátane Českej republiky, Slovenska či Indie.