Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Nový portál má podporiť inovačnú scénu a pomôcť s informáciami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Platformu spustili poradenská firma v oblasti inovácií Civitta a Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE).

Bratislava 6. júla (TASR) – Nový portál o inováciách InnovateSlovakia.sk sa zameriava na pomoc jednotlivcom a podnikateľom, ktorí čelia problémom so získavaním potrebných informácií. Cieľom je aj posilnenie a rast slovenskej inovačnej a start-up scény.

Platformu spustili poradenská firma v oblasti inovácií Civitta a Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE). Portál je určený na to, aby sa stal centralizovaným zdrojom informácií pre jednotlivcov, firmy, investorov, zástupcov štátu. Rovnako je jeho zámerom rozširovať povedomie a znalosť o slovenskom inovačnom ekosystéme. Má byť tiež informačnou vstupnou bránou na Slovensko pre zahraničné subjekty v oblasti inovácií.

"Snažíme sa zdieľať príbehy úspešných slovenských start-upov, aby sme ukázali potenciál Slovenska a inšpirovali aj ostatných podnikateľov a inovátorov," priblížil partner Civitta Peter Kolesár. Cieľom portálu je aj budovanie komunity prostredníctvom spoluorganizovania miestnych podujatí a prepojenia kľúčových zainteresovaných strán v rámci inovačného ekosystému na Slovensku.

"Jedným z dôvodov spustenia InnovateSlovakia.sk je súčasná informačná medzera pre začínajúce a rozvíjajúce sa firmy, pokiaľ ide o možnosti financovania, dostupných partnerov, financovania alebo rastu podnikania, aby sa stal globálnym," dodal výkonný riaditeľ SAPIE Michal Kardoš.