Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Nový úsek R4 odbremenil dopravu v Prešove o takmer 800 kamiónov denne

Rýchlostná cesta R4 Prešov, severný obchvat, I. etapa výstavby. Slávnostné poklepanie základného kameňa sa konalo 30. júla 2019. Prvá etapa severného obchvatu mesta Prešov bude dlhá 4,3 km. Západne od Prešova sa napojí na diaľnicu D1 v cez mimoúrovňovú križovatku Prešov západ. Súčasťou obchvatu bude aj tunel Bikoš 1155 m. Foto: TASR - Milan Kapusta

Motoristom, podľa dopravnej situácie v meste, môže ušetriť aj desať minút.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Nový úsek R4 Prešov - severný obchvat, I. etapa odbremenil Prešov o takmer 800 kamiónov denne. Motoristom, podľa dopravnej situácie v meste, môže ušetriť aj desať minút. Informovala o tom v utorok hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

"Priemerná denná intenzita dopravy na tomto úseku je v súčasnosti na úrovni približne 5600 vozidiel, z čoho 800 tvoria kamióny a 4800 osobné autá. Očakávame, že tieto čísla budú v priebehu ďalších mesiacov rásť, po pripojení druhej etapy predpokladáme premávku až na úrovni 15.000 vozidiel denne," uviedla NDS.

Zmena v tomto smere nastala podľa NDS najmä pre vodičov v smere do Sabinova, Lipian či Starej Ľubovne. Motoristi z týchto obcí už nemusia zachádzať do Prešova, ale po odbočení na D1, či už z Košíc alebo Popradu, sa dostanú na R4, kde ho obídu za pár minút.

Nový úsek s dĺžkou 4,3 kilometra NDS odovzdala motoristom do užívania v pondelok 25. septembra. Tunel Bikoš, ktorý je jeho súčasťou, má 1,15 kilometra.