Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Nový závod spoločnosti ACC na severe Francúzska začne prevádzku

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Okrem francúzskeho závodu stavia ACC továrne aj v nemeckom Kaiserslauterne a talianskom Termoli. Celkový objem investícií sa odhaduje na viac než 7 miliárd eur.

Paríž 29. mája (TASR) - Nemecko-francúzsky výrobca Automotive Cells Company (ACC) otvorí v utorok (30. 5.) o 13.00 h SELČ vo Francúzsku nový závod. Na slávnostnej ceremónii v severofrancúzskom meste Billy-Berclau sa zúčastnia francúzsky minister hospodárstva Bruno Le Maire, jeho taliansky rezortný kolega Adolfo Urso a nemecký minister dopravy Volker Wissing. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Okrem francúzskeho závodu stavia ACC továrne aj v nemeckom Kaiserslauterne a talianskom Termoli. Celkový objem investícií sa odhaduje na viac než 7 miliárd eur. ACC je spoločný podnik automobiliek Stellantis a Mercedes-Benz a francúzskeho energetického koncernu TotalEnergies.

Sever Francúzska sa rozvíja ako centrum elektromobility so štyrmi veľkými závodmi na výrobu batérií v blízkosti tovární popredných automobiliek. V regióne sa do odvetvia plánujú miliardové investície, ktoré by mali priniesť tisíce nových pracovných miest.