Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Novým majiteľom ESIN Group sa stane rodina Tkáčovcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kupujúcou stranou je vnímaná ako kritický bod sporov, ktoré nechce prebrať. Úprimne však verí, že sa ich podarí urovnať spôsobom, ktorý bude pre obe strany uspokojivý.

Bratislava 1. júna (TASR) - Novým majiteľom ESIN Group sa stane rodina Tkáčovcov. Tento krok je ochranou pohľadávok, ktoré voči ESIN Group majú spoločnosti spoluvlastnené rodinou. Informoval o tom mediálny zástupca skupiny ESIN Maroš Sýkora.

Po rokovaniach majiteľov spoločnosti a veriteľov, sa najlepším riešením, ktoré všetci vnímajú ako dostatočnú ochranu svojich pohľadávok, ukázal podľa Sýkorových slov predaj celej skupiny ESIN rodine Tkáčovcov (Jozef, Patrik, Andrea). Finančné podrobnosti transakcie sa obe strany rozhodli nezverejniť.

Sýkora upozornil, že z transakcie bude vyčlenená spoločnosť Aqua Energy Gyňov, prevádzkujúca malú vodnú elektráreň, ktorá je stále predmetom sporu medzi pôvodnými akcionármi ESIN Group a Františkom Oravcom.

Táto spoločnosť je podľa Sýkoru kupujúcou stranou vnímaná ako kritický bod sporov, ktoré nechce prebrať. Úprimne však verí, že sa ich podarí urovnať spôsobom, ktorý bude pre obe strany uspokojivý.

"Po rokoch strávených spormi s Františkom Oravcom, ktoré nás nielen vyčerpávali, ale znamenali aj ohrozenie nás a našich rodín, sme avizovali záujem o odpredaji Agrosektora. V tomto smere sme boli aj pomerne ďaleko v jednaniach so strategickým investorom. Ale komplexné riešenie, je jednoduchšie, majiteľ so silným ekonomickým zázemím je dobrou správou aj pre financujúce banky, považujeme ho za lepšie, a preto sme mu po vzájomných rokovaniach dali prednosť," vysvetlil Tomáš Kukučka zo skupiny ESIN.

Spoločnosť ESIN bola založená v roku 2007. Podniká v realitnom developmente, výrobe elektrickej energie a palív z alternatívnych zdrojov, vo výrobe betónových zmesí a v poľnohospodárstve. V agrosektore pôsobí ESIN od roku 2011. V súčasnosti obhospodaruje približne 16.000 ha pôdy na južnom a východnom Slovensku.