Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Novým predsedom sekcie výrobcov obranného priemyslu SOPK je T. Straka

Na archívnej snímke Tibor Straka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Sekcia výrobcov obranného priemyslu SOPK zastupuje 11 výrobcov domáceho obranného priemyslu, ktorých ročné tržby presahujú 200 miliónov eur.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Na stredajšom zasadnutí sekcie výrobcov obranného priemyslu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) bol za nového predsedu sekcie zvolený Tibor Straka. Ten zároveň pôsobí ako prezident Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu (ZBOP) SR.

"Máme ambíciu dostať našich výrobcov do zahraničia, a to najmä zlepšením podnikateľského prostredia a aktívnym hľadaním nových príležitostí," uviedol Straka. Podľa obchodnej komory pre rast ekonomiky, udržanie zamestnanosti a rozvoj v sektore je potrebné spájanie síl. Sekcia chce pod novým vedením zlepšiť podmienky v oblasti exportu pre výrobcov domáceho obranného priemyslu. "Som presvedčený, že firmy domáceho bezpečnostného a obranného priemyslu majú šancu uspieť na zahraničných trhoch či v tendroch NATO, ale aj v domácich zákazkách. Pomôcť im v tom môže práve spájanie síl," dodal Straka.

Sekcia výrobcov obranného priemyslu SOPK zastupuje 11 výrobcov domáceho obranného priemyslu, ktorých ročné tržby presahujú 200 miliónov eur.