Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Novým prezidentom finančnej správy je Jozef Kiss

Na snímke Jozef Kiss. Foto: TASR - Jakub Kotian

Doterajší prezident finančnej správy Jiří Žežulka, ktorý nastúpil do funkcie v roku 2020, požiadal ministra financií o odvolanie z osobných dôvodov. Minister jeho žiadosti vyhovel.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Novým prezidentom finančnej správy sa stal Jozef Kiss. Do funkcie ho v piatok vymenoval minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Informovalo o tom v piatok Ministerstvo financií (MF) SR. Tlačová konferencia k vymenovaniu nového prezidenta finančnej správy je naplánovaná na pondelok (18. 12.).

Doterajší prezident finančnej správy Jiří Žežulka, ktorý nastúpil do funkcie v roku 2020, požiadal vo štvrtok (14. 12.) ministra financií o odvolanie z osobných dôvodov. Minister jeho žiadosti vyhovel.

Nový prezident finančnej správy Jozef Kiss sa 15. decembra ujal funkcie, potvrdila hovorkyňa daniarov Drahomíra Adamčíková. Na nové pôsobisko prichádza zo štátneho podniku Letové prevádzkové služby, kde bol poverený vedením. Predtým v rokoch 2021 až 2023 pôsobil ako generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA).