Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Novým riaditeľom Národnej diaľničnej spoločnosti bude J. Ďurišin

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ďurišin má 50 rokov, je ekonóm a vrcholový manažér, ktorý vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave, Fakultu ekonomiky a riadenia výrobných odvetví.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Novým generálnym riaditeľom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) bude Ján Ďurišin. Na čelo štátneho podniku, ktorý má na starosti diaľnice a rýchlostné cesty, ho vymenuje minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

"Ďurišin je víťazom transparentného výberového konania na predsedu predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti, ktoré bolo zverejnené v celoslovenskej tlači," uviedol šéf rezortu dopravy. Od nového riaditeľa očakáva, že zdynamizuje výstavbu aj prípravu diaľnic a rýchlostných ciest. "A jeho rozhodnutia budú predovšetkým efektívne v prospech úspešnej výstavby," dodal Érsek.

Ďurišin má 50 rokov, je ekonóm a vrcholový manažér, ktorý vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave, Fakultu ekonomiky a riadenia výrobných odvetví. V doterajšej kariére zastával manažérske pozície vo viacerých firmách. Naposledy riadil spoločnosť, ktorá sa zaoberá skladovaním ropy a ropných výrobkov.