Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Novým riaditeľom výstaviska v Nitre sa stal Jozef Pavle

Na snímke odberné miesto drive-in na výstavisku Agrokomplex v Nitre 1. novembra 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na post riaditeľa nitrianskeho výstaviska ho vybrala výberová komisia v treťom kole výberového konania, na ktorom sa zúčastnili traja zo štyroch pozvaných uchádzačov.

Nitra 23. septembra (TASR) – Novým riaditeľom štátneho podniku agrokomplex Národné výstavisko v Nitre sa stal Jozef Pavle. Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO) ho oficiálne uviedol do funkcie vo štvrtok 22. septembra.

"Verím, že pomôže výstavisku dostať sa z problémov, do ktorých sa dostalo nielen vinou covidu, ale aj zlým hospodárením za posledné roky," povedal minister. Zároveň potvrdil, že ministerstvo má s agrokomplexom veľké plány a projekt transformácie výstaviska sa aktuálne finalizuje.

Jozef Pavle je absolventom Fakulty ekonomiky a riadenia výrobných odvetví Vysokej školy ekonomickej v Bratislave. Má dlhoročné skúsenosti z rôznych riadiacich pozícií v bankovom sektore. Na post riaditeľa nitrianskeho výstaviska ho vybrala výberová komisia v treťom kole výberového konania, na ktorom sa zúčastnili traja zo štyroch pozvaných uchádzačov. "Rešpektoval som výsledky transparentného výberového konania, kde sa stal nespochybniteľným víťazom s veľkým odstupom," povedal Vlčan. Na základe celkového hodnotenia komisie získal Pavle spolu 134 bodov z celkového počtu 150 bodov.