Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Novým riaditeľom zlúčeného operátora Swan je Roman Vavrík

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Roman Vavrík v spoločnosti SWAN pôsobil od septembra 2018 ako poradca predstavenstva a aktívne sa zúčastňoval na tvorbe stratégie spoločnosti. Do SWAN-u prišiel zo Slovak Telekomu.

Bratislava 21. januára (TASR) - Novým generálnym riaditeľom telekomunikačného operátora SWAN, a. s., sa po zlúčení so spoločnosťou BENESTRA stal doterajší poradca predstavenstva Roman Vavrík. Obidve firmy mali už od mája 2018 spoločný manažment, od decembra minulého roku sa presťahovali do nových spoločných priestorov a fúziu dokončili k 1. januáru tohto roka. SWAN má ambíciu byť protiváhou veľkej trojke nadnárodných telekomunikačných hráčov.

"Menovanie nového generálneho riaditeľa, ktorý prichádza z externého prostredia, je zavŕšením dohody o fúzii spoločností," uviedol predseda predstavenstva SWAN, a. s., Juraj Ondriš. Doterajší generálny riaditeľ SWAN-u Martin Mosný pokračuje ako člen top manažmentu a bude sa venovať rozvojovým projektom.

Roman Vavrík v spoločnosti SWAN pôsobil od septembra 2018 ako poradca predstavenstva a aktívne sa zúčastňoval na tvorbe stratégie spoločnosti. Do SWAN-u prišiel zo Slovak Telekomu, kde 11 rokov pôsobil na rôznych manažérskych pozíciách, naposledy ako riaditeľ pre obchod a marketing dcérskej spoločnosti DIGI Slovakia.

"Mojou ambíciou je spraviť zo SWAN-u spoločnosť so 100-miliónovým obratom. Znamená to posilniť našu dnešnú pozíciu ako druhého najväčšieho poskytovateľa informačno-komunikačných služieb v segmente firemných zákazníkov a priviesť firmu do najlepšej trojky aj v oblasti rezidenčných zákazníkov. Chcem rovnako pokračovať v procese kreovania SWAN-u ako atraktívneho zamestnávateľa s motivovaným tímom kolegov," povedal Vavrík.

SWAN mal pred zlúčením za rok 2017 obrat 47,730 milióna eur. Nová spoločnosť je vlastnená rovnakým podielom investičnými skupinami Sandberg Capital a DanubiaTel.