Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Novým šéfom Škoda Auto sa stane aktuálny šéf predaja VW Klaus Zellmer

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nový šéf Škody bude musieť riešiť vážne problémy spôsobené následkami vojny na Ukrajine a výpadkami niektorých súčiastok.

Mladá Boleslav 4. apríla (TASR) - Novým šéfom českej automobilky Škoda Auto sa od 1. júla stane aktuálny riaditeľ predaja značky Volkswagen (VW) Klaus Zellmer, ktorý vo funkcii nahradí Thomasa Schäfera.

Správu v piatok (1. 4.) priniesol nemecký týždenník Automobilwoche a v pondelok ju potvrdila automobilka Škoda Auto. Schäfer od apríla prevzal riadenie prevádzky značky VW a zároveň do konca júna zostane na čele Škody.

Nový šéf Škody bude musieť riešiť vážne problémy spôsobené následkami vojny na Ukrajine a výpadkami niektorých súčiastok.

V čase, keď sa ešte ani zďaleka neskončila pandémia, pre ktorú Škoda zápasí s nedostatkom čipov a na odstavných plochách parkuje 20.000 nedokončených vozidiel, prišla vojna na Ukrajine. Tá spôsobila zastavenie výroby vlajkového elektromobilu Enyaq. Dočasne sa totiž zastavili dodávky káblových zväzkov od ukrajinského dodávateľa. Ten síce už čiastočne obnovil prevádzku, ale kým Škoda nedostane káble, výroba Enyaqov bude zastavená.

Najväčším problémom však je pokles odbytu na dvoch kľúčových trhoch v Číne a Rusku.