Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Novým sládkom Pivovaru Šariš je Martin Mathia

Na snímke operátor sladovne v mažiarni. Veľký Šariš 10. augusta 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

Mathia na poste manažéra výroby nadväzuje na Jaroslava Kleina, ktorý túto pozíciu zastával do konca roka 2021.

Veľký Šariš 4. apríla (TASR) - Novým sládkom Pivovaru Šariš vo Veľkom Šariši, zodpovedným za výrobu sladu a piva, je Martin Mathia. V pivovare pôsobí 21 rokov a prešiel rôznymi pozíciami. Od roku 2005 sa venoval rôznym pozíciám v rámci stáčania, posledných päť rokov zastával pozíciu manažéra pre túto oblasť.

"Ako manažér stáčania som mal počas piatich rokov možnosť venovať sa mnohým zaujímavým projektom a s pozíciou manažéra výroby tam vidím veľa spoločného. V oboch prípadoch je na prvom mieste presnosť riadenia procesov, ako aj ich dôsledné vyhodnocovanie, rozdiel je najmä v technológiách. Veľmi si preto cením príležitosť preniesť na nové miesto svoju doterajšiu expertízu a zároveň rozšíriť si obzor o nové témy," povedal nový manažér výroby Mathia.

Absolvent Technickej univerzity v Košiciach v odbore riadenie výroby má na svojom konte viaceré projekty – výmenu etiketovačky, dopravníkov či riadenie projektu zvýšenia kapacity plechovkovej linky.

Manažér závodu Pivovar Šariš Grzegorz Komora verí, že vysoko nastavená latka kvality piva zostane s jeho menovaním zachovaná. "Na pozíciu manažéra závodu prichádza odborník s dlhoročnými skúsenosťami, ktorý pivovar a jeho procesy veľmi dobre pozná," povedal.

Mathia na poste manažéra výroby nadväzuje na Jaroslava Kleina, ktorý túto pozíciu zastával do konca roka 2021.