Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Novým štátnym tajomníkom rezortu financií bude Ľuboš Jančík

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na tomto poste strieda Danu Meager, ktorá bola štátnou tajomníčkou predchádzajúceho ministra Ladislava Kamenického (Smer-SD).

Bratislava 25. marca (TASR) - Novým štátnym tajomníkom Ministerstva financií (MF) SR bude Ľuboš Jančík. Návrh ministra Eduarda Hegera (OĽaNO) v stredu schválila vláda.

Na tomto poste strieda Danu Meager, ktorá bola štátnou tajomníčkou predchádzajúceho ministra Ladislava Kamenického (Smer-SD).

Ľuboš Jančík je absolventom Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Po ukončení štúdia pôsobil na ministerstve financií na Odbore medzinárodných finančných inštitúcií. Neskôr pracoval ako ekonomický redaktor v denníkoch SME a Hospodárske noviny, kde sa venoval makroekonomickým témam, verejným financiám a finančným trhom.

Od roku 2010 bol hlavným štátnym radcom na Ministerstve dopravy a výstavby SR. Tu bol na prelome rokov 2015 a 2016 poverený vedením Inštitútu stratégie, kde okrem iného spolupracoval na tvorbe revízie výdavkov v rámci projektu Hodnota za peniaze. V roku 2017 sa stal manažérom analytického tímu OĽaNO a mal na starosti prípravu reformných zámerov, spravovanie programu a programových dokumentov.