Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Poslancov čaká v stredu mimoriadna schôdza

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Smer-SD tvrdí, že po ročnom pôsobení novej vlády je potrebné vykonať sumarizáciu a zároveň dostať odpovede na viaceré otázky.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Poslanci sa zídu v stredu (21.4.) na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR. Inicioval ju opozičný Smer-SD v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Podľa strany je potrebné zodpovedať viaceré otázky napríklad k nákupu antigénových testov, zlyhaniu očkovacej stratégie a tiež k dôsledkom pandémie na ekonomiku a ďalšie oblasti. Koalícia jej otvorenie zrejme nepodporí.

Predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský pre TASR uviedol, že sa o tejto téme bavili na koaličnej rade. "Viacerí koaliční partneri nechcú hlasovať za otvorenie takejto schôdze," povedal. Šéfka klubu SaS Anna Zemanová pre TASR doplnila, že o tom zrejme ešte v pondelok (19.4.) budú diskutovať na koaličnej rade. "Ale predbežne sme dohodnutí, že nie je dôvod podporiť takýto opozičný návrh," uzavrela.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolal 26. schôdzu Národnej rady SR na návrh poslancov Smeru-SD a piatich nezaradených zákonodarcov. Rokovanie sa má začať o 14.00 h. Jediným bodom programu má byť návrh skupiny poslancov na prijatie uznesenia NR SR k ochoreniu COVID-19 a ďalším problematikám.

Smer-SD tvrdí, že po ročnom pôsobení novej vlády je potrebné vykonať sumarizáciu a zároveň dostať odpovede na viaceré otázky. Tvrdí, že verejnosť má právo dozvedieť sa odpovede na zásadné otázky v súvislosti s pandémiou a jej dôsledkami na zdravie, psychickú či sociálnu situáciu, stav slovenskej ekonomiky, verejných financií aj využitie prostriedkov v rámci plánu obnovy a odolnosti EÚ a ďalšie.