Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

O čistotu Zlatých Moraviec sa bude starať nová technika

Ilustračné foto Foto: TASR – František Iván

Technické služby mesta majú v novej výbave aj umývacie vozidlo, ktorého financovanie z veľkej časti pokryla dotácia z Environmentálneho fondu.

Zlaté Moravce 22. októbra (TASR) – O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.

Podľa slov riaditeľa Technických služieb Zlatých Moraviec Jána Koristu bude nakladač slúžiť napríklad pri jarnom a jesennom zbere biologického odpadu. Využívaný však bude hlavne na skládke komunálneho odpadu, kde bude nakladať biologický odpad. Mesto zaň zaplatilo 62.136 eur. „Nákup bol schválený mestským zastupiteľstvom ešte 25. júna s financovaním z úverových zdrojov,“ uviedla Miroslava Kováčová z Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

Technické služby už majú vo výbave aj nový stroj určený na umývanie a čistenie plôch a komunikácií. „Je vybavený vysokoúspornou umývacou a čistiacou nadstavbou. Primárne sa bude používať v letných mesiacoch na umývanie miestnych komunikácií, polievanie záhonov a kríkov. Auto je však využiteľné aj pri zimnej údržbe ciest,“ povedal Korista.

Ako doplnil, za vozidlo mesto zaplatilo 209.900 eur. Takmer 200.000 eur pokryla dotácia z Environmentálneho fondu, zvyšok doplatilo mesto v rámci povinného spolufinancovania z vlastných zdrojov.